obrazek

Změna velikosti písma

Drobečková navigace

Úvodní stránka > HASIČI > E-kronika > E-kronika 2023 > Čerpání vody

Čerpání vody



Datum konání:
26.8.2023

26. 8. 2023 Silné srážky – čerpání vody

Večer se přes náš region prohnaly vydatné deště. Jako první byla naše jednotka vyslána k čerpání vody do obce Sedlečko u Soběslavě č. p. 60. Po příjezdu na místo jsme zjistili, že se z polí valí masa vody, která vtéká do rodinného domu. Majitel již čerpal vlastním plovoucím čerpadlem. Naše jednotka nasadila i naše plovoucí čerpadlo a prováděla čerpání až do opadnutí vody.

Odtud byla naše jednotka odeslána do Kvasejovic ev. č. 502. Tady došlo rovněž k zatopení sklepních prostor. Jednotka zde nasadila jak kalové, tak plovoucí čerpadlo.

Poté provedla jednotka monitoring okolí. Valící se voda vymlela spousty hlíny a kamení z čerstvě zasetých polí. Nejhorší situace byla v Kvasejovicích, kde byla tímto postižena silnice od č. p. 6 až k parku na návsi. Obrovské nánosy bahna, písku a kamení zaplavily více jak 2000m2 plochy. V Přehořově zase totéž z polí zaplavilo celou zahradu a silnici u č. p. 47 a škody voda rovněž napáchala u č. p 40 a 39. Z kopce dolů se valila masa vody až do potoka, kam sebou nesla všechno okolo – popelnice, nábytek, vybavení, suť.

Čerpání vody
Čerpání vody
Čerpání vody
Čerpání vody


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů