obrazek

Změna velikosti písma

Drobečková navigace

Úvodní stránka > HASIČI > E-kronika > E-kronika 2015 > Svatba a soutěž Lžín

Svatba a soutěž Lžín



Datum konání:
27.6.2015

27.6.2015
Hasičské odpoledne začalo tentokrát netradičně. Konala se totiž svatba našeho člena Ladislava Hanzala. Ten si na zámečku v Dírné bral za svou manželku Jitku Svatošovou. Této svatbě předcházelo samozřejmě stavění brány, kterého jsme se zhostili. Navíc jsme stavěli nejen dvě brány pro oba novomanžele, ale rovněž třetí pro Janu Prokešů, která se také tuto sobotu vdávala. Tři brány v jeden den nebyl úkol lehký, ale my se ho zhostili na výbornou. Ale zpátky k sobotní svatbě. U této akce jsme nemohli chybět a tak jsme hned po obřadu byli ti, jenž nasadili Láďovi na nohu kouli. A klíčů tentokráte manželka vykoupila opravdu spoustu, než našla ten pravý. Jelikož je Láďa dlouholetý hasič, museli jsme také vyzkoušet, jak si s krizovou situací poradí již oba novomanželé. Zapálili jsme jim tedy dřevěnou hraničku, dodali nutnou výzbroj a výstroj a nechali je konat. Jak pumpující nevěsta s džberovou stříkačkou, tak ženich v zásahovém na proudu se se vším vypořádali na jedničku a v krátké chvíli bylo uhašeno. Nakonec ani ženichovi nevadila námi ucpaná proudnice klackem. Požár s úspěchem zvládli a poté jsme jim  popřáli, aby takto vše zvládali i společně v manželství. Mezi gratulanty byly i naše děti, s kterými jsme měli namířeno rovnou na soutěž do Lžína. Tedy, mnoho štěstí novomanželům, přeje celý náš sbor.

Jak bylo řečeno, další cesta vedla s Dírné rovnou do sousedního Lžína, na hasičskou soutěž. Kvůli svatbě jsme tentokrát neměli soutěžní družstvo mužů, ale děti byly v plné sestavě, takže Přehořov zastoupený byl. A jak se později ukázalo velice dobře. Na soutěži byla mimo dospělých tři dětská družstva. Naším dětem se tentokráte pokus povedl opravdu nejlépe a čas 17:08s (dosavadní nejlepší čas) znamenal jasné 1. místo. Jejich zaslouženou radost podpořila i obrovská radost nás, kteří je trénujeme. Opět jsme se přiblížili o kousek hranici 16s a to je obrovská výzva.


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů