obrazek

Změna velikosti písma

Drobečková navigace

Úvodní stránka > HASIČI > e-kronika > e-kronika 2014 > Pouťový víkend

Pouťový víkend



Datum konání:
25.7.2014
Datum ukončení:
27.7.2014

Uplynulý víkend se nesl ve znamení pouťového veselí. V pátek 25.7. se konala diskotéka na hřišti pod kostelem v blízkosti spuštěných pouťových atrakcí, kterou přivítal slušný počet příchozích, na to, že v sousedním Chlebově si již druhým rokem pořádají tancovačku samostatně.

V sobotu 26.7. ráno začal Svatoannenský fotbalový turnaj s tradičními účastníky. Po třech výhrách postoupil ze skupiny A do semifinále jasně loňský vítěz z Mezné. Dvě výhry posunuly dále také tým domácích starších pánů. S jednou výhrou nepostoupily Klenovice a bez bodu ani Soběslav. Ze skupiny B prošly dále s dvěma výhrami a jednou remízou Košice a Vlastiboř s dvěma výhrami taktéž. Jedna výhra a jedna remíza nestačila na postup favorizovanému družstvu z Chlebova a bohužel ani náš domácí tým mladších se dále nedostal, jelikož tentokrát nevyhrál ani jedno utkání ve skupině. První semifinále těsně vyhrálo družstvo z Mezné 2:1 proti Vlastiboři a stejně jako loni se dostalo do finále. Druhé semifinále bylo napínavé především pro domácí fanoušky. Tam se totiž povedlo zvítězit domácímu družstvu starších rozdílem 2:1 a dostat se přes Košice až do finále. Zápas o 3. místo měl od počátku jistého vítěze, kterým se stalo po výhře 3:1 družstvo Košic. Napínavé finále bylo prosté na góly. Padl jen jeden, avšak ten nejdůležitější - šťastnější pro naše hráče. Stav 1:0 pro naše vydržel až do závěrečného hvizdu a domácí tým starších pánů se stal vítězem letošního ročníku a zároveň poprvé v historii. Pochvalu za výborné výkony zaslouží i téměř bezchybný tým z Mezné, který prohrál jediný zápas a to až ve finále. Pořadí turnaje bylo tak následující: 1. Domácí tým starších 2. Mezná 3. Košice 4. Vlastiboř  5. Chlebov 6. Klenovice 7. Domácí tým mladších 8. Soběslav. Pohár pro nejlepšího hráče turnaje obdržel Michal Vrba z Vlastiboře. Nejlepším golmanem se stal Luboš Novák chytající po několikáté za tým domácích. Pochvalu zaslouží i rozhodčí, kterým se tentokráte stal jindy hrající Jindra Vejvar. Za nejlepšího hráče domácích byl po hlasování zvolen Ján Lapšanský, u kterého byl zohledněn nejen jeho výkon, nasazení ale i věk. Z rukou mezenských fotbalistů a Ladislava Hanzala (před lety zasponzoroval pohár) tak naši převzali putovní pohár, sud piva, 18ti kg kýtu, šampaňské a lahev kořalky. Foto:

27.7. v neděli dopoledne se konala tradičně mše v kostelu sv. Anny. Během pouťových atrakcí, kterých bylo letos hojně, probíhala na hřišti pod kostelem taneční zábava Duo Echoes až do podvečera. Tím byl zakončen letošní pouťový víkend, který byl nejen pro naše hasiče dosti pracovně namáhavý. Díky radosti ostatních si však všichni můžeme říci, že to stálo za to. Nutné je říci, že až na krátkou nedělní přeháňku, nám letošní počasí opravdu přálo, což se za poslední roky vždy říci nedalo. Foto:


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů