obrazek

Změna velikosti písma

Drobečková navigace

Úvodní stránka > HASIČI > E-kronika > E-kronika 2020 > Zrušený Plamen a COVID

Zrušený Plamen a COVID



Datum konání:
10.10.2020

10. 10. 2020 Zrušený Plamen a COVID

 

Právě dnes se mělo konat podzimní kolo hry Plamen a poslední hasičská „soutěž“ pro děti a vlastně kompletně pro naši sezonu. Bohužel před několika dny, se v rámci opatřením proti koronaviru, opět omezilo spoustu věcí běžného života. Stav, který byl částečně popsán v kronice z jara letošního roku, ustal přes prázdniny, kdy se téměř všechna nařízení rozvolnila a život se tak na dva měsíce v podstatě vrátil k normálu. Opačně tomu však začalo být od září. Na jaře byla naše republika na předních místech v tom, jak epidemii zvládala. Teď tomu je již bohužel přesně naopak a nyní je na tom ČR v Evropě úplně nejhůře. Zatímco jarní přírůstky okolo 300 lidí denně vyvolávaly obavy, v týdnu minulém jich bylo denně dokonce i přes 8000. I proto se v těchto týdnech opět zavádějí zpět různá opatření jako je provoz restaurací, uzavření divadel, některých škol, kin, sportovišť apod. Opět byl vyhlášen nouzový stav. Dokonce je uvažováno s tzv. „lockdownem“ tj. kompletním vypnutí naší země, které mimo práce zakazují prakticky veškerý běžný život. Statistiky k 11. 10. uvádí v ČR 114005 nakažených, 58148 nemocných a 948 mrtvých. Proto i náš hasičský život opět utichá a všichni tak čekáme, až tohle bude za námi. Objevují se dva hlavní názorové proudy jak mezi veřejností, tak odborníky, kdy jedni tvrdí, že opatření jsou nutná, bude hůř a zemře více a více lidí. Druhý proud zase tvrdí, že jsou to jen výmysly podporované mocnostmi a že se tento virus, který prý je něco jako běžná chřipka, hodí pro celkovou regulaci světové ekonomiky. Ať je pravda na jakékoli straně, nic dobrého to pro současný život není. Tak snad bude již brzy zase dobře.

 

aktualizace 16.10.:

V týdnu došlo k celkovému uzavření škol a restaurací. Vzhledem ke stále se zvyšujícím počtům nakažených a hospitalizovaných vláda začíná shánět a stavět nouzová místa pro umístění hospitalizovaných v různých místech jako jsou např. hotely. V Praze na výstavišti má vyrůst improvizovaná nemocnice pro cca 400 lidí.


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů