obrazek

Změna velikosti písma

Drobečková navigace

Úvodní stránka > HASIČI > e-kronika > e-kronika 2013 > povodně

povodně



Datum konání:
12.6.2013

1.6.-11.6.
Uplynulý týden postihly ČR další povodně. Vydatný déšť a nasycení půdy způsobily rozvodnění nejen velkých řek, ale i malých potůčků. Následně také přišly povodně, které přišly z polí. Naše krajina prostě opět nebyla schopná pojmout takové velké množství vody. V našem kraji nastaly velké problémy. Pro nás naštěstí povodně nemají zatím žádný tragický dopad jako je tomu jinde, avšak i naše jednotka byla nasazena na několika místech u nás, v našich vsích a rovněž byla připravena poskytnout pomoc i jinde v rámci okresu Tábor popř. i jinde. Na následujícím přehledu je vidět týdenní činnost:

2.6.: Jednotka zasahovala u vzniklé laguny přes silnici na Krotějov, kde ve spolupráci  s SUS provedla průzkum. Silnice byla následně označena. Dále byl ještě proveden monitoring problémových míst v našich obcích a také Dírenský potok.
3.6.: Opět byl proveden monitoring problémových míst. Dále bylo provedno čerpání sklepů v Přehořově v bytovkách čp. 65 a 66 pomocí plovoucího čerpadla.
4.6.: Tentokrát bylo provedeno čerpání vody ze sklepů v čp. 28 v Přehořově a také čerpání studně. Opět bylo čerpáno v bytovkách v Přehořově. Čerpalo se pomocí kalového i plovoucího čerpadla.
5.6.: Čerpání sklepů v čp. 41 v Přehořově.
6.6.: Opět se čerpalo v čp. 28 a 41.
7.6.: Čerpání sklepů v Kvasejovicích čp. 15.
9.6.: Tento večer byla opět očekávána další vlna povodní. Jako jedna z mnoha jednotek v JčK byla naše jednotka povolána k 36-ti hodinovému monitoringu místních toků – u nás Dírenského potoka. Tento monitoring byl ukončen až  11.6. v 10h dopoledne. Tady se už v jednotce muselo domluvit držení služeb tak, aby byl tento výjezd zajištěn po celou dobu.

O víkendu jsme ještě během hojné zásahové činnosti přichystali pro děti dětský den na hřišti formou zábavných her a úkolů. Nechyběly cukrovinky, meloun, nebo i velmi vítaná cukrová vata. Po týdnu neštěsí byly dětské úsměvy příjemným a milým zpestřením.