obrazek

Změna velikosti písma

Drobečková navigace

Úvodní stránka > Obec > Aktuality v obci > Pouť 2013

Pouť 2013



Datum konání:
28.7.2013

26.7.2013
První akcí pouťového programu byla diskotéka a to letos nově u kostelíčku Sv. Anny přímo na nohejbalovém hřišti v těsné blízkosti pouťových atrakcí. Tady se v podstatě odehrával celý pouťový víkend. Obrovská vedra, která jsou nyní v celé ČR, možná trochu odradila příchozí, kterých letos nebylo tolik, jako tomu bývá obvykle. I tak ale ti kteří přišli, hodnotili nové místo a nový nápad pozitivně. O tom svědčí samotné fotografie z této akce. Po sériích tance mohli všichni vystřelit růži své dívce nebo se třeba svézt na noční dračí dráze, která pochází z matějské pouti. Lidé se bavili do pozdních ranních hodin, po kterých za doslova malou chvíli startoval další ročník fotbalového Svatoanenského turnaje.

foto z této akce najdete zde: http://hasiciprehorov.rajce.idnes.cz/Poutova_diskoteka_2013/

27.7.2013
Od 9h ráno už se naplno rozjel Svatoannenský fotbalový turnaj.  Hrálo se obvyklým způsobem. Osm týmů ve dvou skupinách, z kterých postupují dva první do semifinále. Na vítěze čekal mimo velkého putovního poháru i druhý menší pohár, sud piva, šampaňské a předuzená kýta. Pohár do letošního roku mělo v držení naše místní družstvo mladších, které doufalo v další pěkné umístění. Velké vedro vylepšovala mimo stánku s občerstvením i hasičská káď, která byla v těchto teplotách okolo 40 stupňů víc než nutností. Po odehrání v základních skupinách postoupil ze skupiny A tým Vlastiboře se dvěma výhrami a jednou remízou a se stejnými výsledky i tým Přehořova ml., ze skupiny B pak Mezná se dvěma výhrami a taktéž stejně tým Chlebova. Turnaj tak bohužel skončil pro Soběslav, která skončila bez bodů na 8. místě. Na 7. místě s jednou výhrou pak naše domácí družstvo Přehořov st., 6. místo patřilo družstvu Klenovic taktéž s jednou výhrou. 5. Místo si odvezli Košičtí rovněž s jednou výhrou. První semifinále se povedlo lépe družstvu z Mezné a po výhře 3:2 postoupila zaslouženě do finále. V druhém semifinále se střetly celky Chlebova a Přehořova ml. V těžkém utkání byla vidět opatrnost obou týmů. Nakonec padl jen jeden gól, který posunul dále celek Chlebova. Tato i tak trochu nešťastná prohra se na našich podepsala a zklamání z předchozí prohry už nezvedlo naše na výkony, které podávali naši v základní skupině a v zápase o bronz prohráli 1:3. Bronz tak náležel týmu z Vlastiboře. Finále našich sousedů nakonec rozhodlo o vítězství celku Mezné 3:1. Mimo týmových ocenění se hodnotili i jednotlivci, které pomáhal vybrat výborný rozhodčí Pavel Fiala. Hráčem turnaje se stal Miloš Vojta z týmu Přehořov ml. a golmanem turnaje pak Jan Drtina hrající za tým Chlebova.

foto z této akce naleznete zde: http://hasiciprehorov.rajce.idnes.cz/poutovy_fotbal_2013/

28.7.2013

V neděli už se rozjela naplno pouť . Od 11 hodin se konala mše v kostelíčku sv. Anny, která měla již tradičně velkou návštěvnost. Další parný den zajisté odlákal spoustu lidí, protože letošní návštěvnost byla opravdu velmi nízká. Teploty se podepsaly i na návštěvnosti taneční zábavy, kterou jsme letos pořádali přímo o pouti na nohejbalovém hřišti. Už od 13:30 do 21:30 hrála k poslechu výborná parta muzikantů z kapely Vysočinka. I přes ne příliš velkou návštěvnost se ti, kteří přišli, výborně bavili.

foto z této akce naleznete zde: http://hasiciprehorov.rajce.idnes.cz/Poutova_zabava_2013_-_Vysocinka/

Několik dní příprav a úklidu před a po pouti už jsou tak téměř za námi a pouťový kolotoč zábav a sportu končí. Uvidíme tak dle ohlasů všech, zda se změna místa konání a času některých akcí osvědčila či ne. Proto budeme rádi, když přidáte pod tento článek pár komentářů, do kterých nám napíšete klady či zápory na celých uplynulých 14 dní. Za vaše názory děkujeme a rádi se z nich poučíme. Ostatně, děláme to pro vás :o)


Komentáře


  • 2. 8. 2013 15:03
    Jiří Vránek
    pouť

    Díky všem kdo mají jakékoliv zásluhy na pouťových akcích.Je třeba více akcí nejen okolo pouti.Jen je škoda ,že jste rychle zapomněli na pergolu v Přehořově.Ať vám to klucí vydrží.
    Jirka Vránek


Fulltextové vyhledávání

29. 3. Taťána

Zítra: Arnošt

Kalendář akcí

Po Út St Čt So Ne
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Návštěvnost stránek

326010