obrazek

Změna velikosti písma

Drobečková navigace

Úvodní stránka > HASIČI > e-kronika > e-kronika 2014 > Maškarní víkend

Maškarní víkend



Datum konání:
1.3.2014
Datum ukončení:
2.3.2014

1.3.2014
O víkendu prošel skrz naše vsi maškarní průvod. U něj jsme samozřejmě nemohli chybět. Od ranních hodin bylo možné vidět různé masky a převleky. Maškary zazvonily postupně u všech domů. Lidé si s nimi mohli zazpívat, zatancovat, dopřát si lahodné klobásky, či ochutnat maškarní pivo a punč. Tentokráte maškary zvolily trasu v pořadí Kvasejovice - Přehořov - Hrušova Lhota. Stále větší oblibu má tento zvyk u dětí což, je více než potěšující. Letos jich z cca 35 účastníků bylo opravdu požehnaně. Tak jako každý rok si poděkování zaslouží všichni, kteří tomuto zvyku věnovali svůj čas a nenechali tak tuhle starou tradici zaniknout. Fotografie z maškarního průvodu naleznete zde:

http://hasiciprehorov.rajce.idnes.cz/Maskary_2014/

O den později jsme také speciálně pro děti uspořádali po hodně dlouhé době maškarní karneval v hostinci v Kvasejovicích. Po třetí hodině odpoledne přišlo zhruba 35 dětí v krásných maskách. Ženské duo z divadla Okénko provázelo programem, při kterém děti shlédly pohádku, tančily a soutěžily. Pro všechny byla samozřejmě přichystáno spousta sladkostí. Odměnou pro dospělé nebylo nic lepšího než rozjasněné dětské úsměvy. Fotografie z dětského karnevalu jsou k vidění zde:

http://hasiciprehorov.rajce.idnes.cz/Detsky_karneval_2014/


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů